18. október 2024
Facebook
utorok, 29 august 2017 08:00

Pivo a slad dosiahli v minulom roku najlepšie zisky, narástol aj objem potravinárskej výroby

Written by 
Rate this item
(0 votes)

BRATISLAVA 29. augusta (WebNoviny.sk) - V potravinárskom priemysle sa v minulom roku darilo najviac výrobe piva a sladu. Za minulý rok dosiahol tento sektor kladný hospodársky výsledok v hodnote 44 miliónov eur. Odporúčame:
Pozor na Zelený jíl, našli v ňom nadlimitné množstvo olova Celkovo dosiahol vlani podľa predbežných údajov Štatistického úradu SR potravinársky priemysel na Slovensku zisk pred zdanením vo výške 172,3 milióna eur. Vyplýva to zo Správy o poľnohospodárstve a potravinárstve v SR za rok 2016, ktorú vypracovalo ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka. Okrem produkcie piva a sladu významnejší zisk zaznamenala tiež výroba pečiva a múčnych výrobkov, a to na úrovni 22 miliónov eur. Segment výroby nealkoholických nápojov dosiahol zisk 14 miliónov eur, sektor produkcie vína v minulom roku evidoval zisk 12 miliónov eur a výroba kakaa, čokolády a cukroviniek dosiahla zisk 11 miliónov eur. Odporúčame:
Slovenské hydinové farmy nepoužívajú pesticíd fipronil, potraviny sú čerstvé a bezpečné Objem výroby potravinárskych výrobkov sa medziročne zvýšil o 2,3 % na sumu 3,93 miliardy eur. Prispela k tomu najmä vyššia výroba pečiva a múčnych výrobkov, ktorých podiel dosiahol 20 %, spracovanie a konzervovania mäsa a mäsových produktov s podielom 14,7 %, a taktiež výroba piva a sladu s podielom 7,5 %.

Viac k témam: pivo, potraviny, produkty
Zdroj: Webnoviny.sk - Pivo a slad dosiahli v minulom roku najlepšie zisky, narástol aj objem potravinárskej výroby © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 257 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner